Projectbezoek PW030 monoblock

juli 3, 2023

Woningen die jonger zijn dan 20 jaar zijn doorgaans al heel goed geïsoleerd. Zo ook dit project.

Het betreft een tussenwoning met cv ketel. De cv ketel is op de bovenste etage geplaatst, direct onder het platdak. Op dit plat dak is voldoende ruimte om de warmtepomp te plaatsen.

luchtfoto van de woning

Uit de warmteverliesberekening is gebleken dat het vermogen van de PW030 monoblock warmtepomp toereikend is om deze woning te verwarmen. 

Dankzij de extra brede trillingsdempende balken is de kans op omwaaien bij harde storm uitgesloten. Zowel de waterleidingen als de electra- en stuurkabels zijn samengewikkeld in isolatie. De oude CV ketel rookgasafvoer is hergebruikt om deze leidingen door het dak door te voeren naar de technische ruimte.



” DEZE WONING IS ENERGIENEUTRAAL DANKZIJ POWERWORLD WARMTEPOMP”

Deze woning is met behulp van de PW030 warmtepomp volledig van het gas afgesloten. De zonnepanelen die geplaatst zijn leveren voldoende energie op om zowel de woning, als de warmtepomp van voldoende stroom te voorzien waardoor deze woning energie neutraal is.

 

Powerworld monoblock warmtepompen zijn verkrijgbaar met koelmiddel R32 en R290 (propaan). Neemt u contact met ons op voor meer informatie.