Projectbezoek PW040 monoblock

juli 31, 2023

Meer dan 40% van de woningen in Nederland zijn rijtjeshuizen. In dit nieuwsbericht bezoeken we een tussenwoning uit 1981 met 107m2 woon oppervlakte.
Een type woning die we in Nederland veel tegenkomen.

PW040 (monoblock) warmtepomp

De wensen van deze familie was om volledig gasloos te wonen. Omdat deze woning met temperaturen tot 45ºC verwarmingswater goed op temperatuur gebracht kan worden is de Powerworld warmtepomp uitermate geschikt om deze klus te klaren.

“wij willen volledig gasloos worden”

Het gezin bestaat uit 2 ouders en 2 kinderen. Met de CV ketel op zolder, een kleine voortuin en een ruime achtertuin.
In overleg tussen de installateur en de familie is de locatie van de warmtepomp bepaald. Het buffervat en de hygiëneboiler zijn op zolder, dicht bij de huidige CV ketel bepaald.
Dankzij de warmteverliesberekening is de PW040 monoblock uitgekozen, welke voldoende vermogen heeft om zelfs tijdens een strenge winter deze woning goed op temperatuur te houden. De hygiëneboiler wordt door deze krachtige warmtepomp eenvoudig op temperatuur gebracht, zodat er geen comfortverlies is in de badkamer.

De leidingen tussen warmtepomp en buffervat/hygiëneboiler zijn ondergronds door de tuin gelegd, en via de woonkamer, slaapkamer (in een nette goot) naar zolder gebracht.

We wensen de familie veel comfort en plezier toe met deze duurzame investering. Dankzij deze installatie is Nederland weer een gasloze woning rijker geworden.

 

Ook benieuwd wat Powerworld warmtepompen voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.