Technische principe van een lucht-water warmtepomp op lage (buiten)temperatuur

januari 15, 2024

Lucht-water warmtepomp op lage temperatuur is een soort machine en apparatuur die gas als laagwaardige warmte gebruikt om water te verwarmen. Tegelijkertijd kan hij in de zomer ook voor verkoeling zorgen. Het kenmerk ervan is dat de systeemsoftware van quasi tweetraps warmtepomp eenheid ervoor zorgt dat de generator eenheid normaal kan worden verwarmd tot -25 ℃. Wat de mogelijkheid van lucht-water warmtepomp verwarming in koude gebieden compleet maakt.

R290 levert tot 75ºC warm water

De warmtepompunit is een gesloten systeem dat bestaat uit vier hoofdcomponenten: ventilator, verdamper, compressor en expansieventiel voor de airconditioning, waaraan een geschikt koelmiddel wordt toegevoegd. Het basisprincipe van de generator eenheid is gebaseerd op het principe van de omgekeerde Carnot-cyclus: het vloeibare koelmiddel verteert en absorbeert eerst de warmte in de lucht in het verdamper gedeelte om stoom te genereren (vergassing).

R32 werkt tot -30ºC

Vervolgens wordt het door de compressor samengeperst tot stoom onder ultrahoge druk en gaat het de koeler in om af te koelen tot vloeistof (verdamping) om de verteerde en geabsorbeerde warmte naar het vereiste verwarmde wateroppervlak te sturen (in de warmtewisselaar). Het vloeibare werkmedium keert vanaf het begin terug naar het expansieventiel van de warmtepomp nadat de hogedruk is gedaald en door het expansieventiel van de warmtepomp stroomt. Het verteert en absorbeert warmte en transpiratie om een ​​kringloopsysteem te voltooien. In deze heen en weer gaande modus verteert en absorbeert het lucht-water warmtepompsysteem continu lage temperatuurwarmte en geeft deze af aan het verwarmingswater (of sanitairwater). De ingestelde doel temperatuur moet snel worden bereikt.

3 warmtepomp systemen speciaal voor extreme kou

Vergeleken met gewone warmtepomp units bij -10 ℃ en lagere temperatuur, resulteert de lage transpiratietemperatuur in minder transpiratie, wat resulteert in minder hete gas die terugkeert naar de compressor en vervolgens de koude, vermoedelijke exotherme reactie in gevaar brengt. De fabrikant van de lage temperatuur lucht-water warmtepomp heeft de ejector enthalpie verhogende lus van de compressor verbeterd. Wanneer de compressor een slechte stoomretour heeft, zal de enthalpie verhogende lus van de ejector stoom en gas aanvullen voor de compressor, waardoor de warmteafgifte van de koeler toeneemt, zodat bij zeer lage temperaturen alles nog normaal kan worden opgewarmd.

Het assortiment van Powerworld heeft diverse warmtepomp oplossingen welke voldoen aan deze strenge eisen. Speciaal ontwikkeld voor landen waar het geregeld (extreem) koud kan zijn.

We leggen u graag verder uit welk systeem voor u het meest geschikt is. Neemt u daarvoor contact met ons op, of bezoekt u onze fabrieksshowroom in Nederland.